تکنیکهای هنری به معابر منطقه ۱۳ زیبایی دوچندان بخشیده است
گلیم سیمانی زیر پای عابران
پروانه بهرامنژاد
چند روزی است مراجعان بوستان پیروزی هنگام قدم گذاشتن به این مجموعه، با طرح و نقشهای رنگی مواجه میشوند که زیبایی خاصی به معابرش بخشیدهاست.
طرح و نقش هنر گلیمبافی یکی از این آثار است که در قالب نقاشی در ورودی بوستان پیروزی نقش بسته و این اقدام در راستای توسعه رنگ در شهر و ایجاد منظر مناسب شهری اجرا شده و قرار است در سایر معابر این محدوده هم توسعه یابد.
- نقش هزار رنگ
بنفش، زرد، سبز و قرمز ترکیب رنگهایی است که با قرار گرفتن در کنار همدیگر، موزاییکهای زیر پای رهگذرانی که مسیرشان بوستان پیروزی است به طرحی از گلیم سنتی تغییر داده و نمای متفاوتی به معابر این بوستان ارزانی کردهاست.
«مریم حسنی» یکی از مراجعان بوستان پیروزی که هر روز برای پیادهروی به اینجا میآید، دراینباره میگوید: «تا همین چند روز پیش در اینجا زیر پایمان سنگهای معمولی و بیرنگ قرار داشت اما با این نقشهای رنگارنگ مسیرمان نمای زیبا گرفته و قدم زدن روی سنگهای رنگی که نقشی از گلیم هزار رنگ را تداعی کرده، باعث شده در این مدت از تردد در این مسیر و تماشای رنگها حس بهتری بگیریم.»
«علی دهقانی» یکی دیگر از مراجعانی که بوستان پیروزی پاتوق همیشگی او برای ورزش کردن است، دراینباره معتقد است: «اخیراً این محدوده مثل یک اثر هنری دستبافت تغییر یافته و برای خیلی از رهگذران احیاکننده هنر سنتی گلیمبافی بودهاست. این طرح و رنگها چنان جذابیت و تنوع دارند که حتی اگر هنگام عبور حواستان نباشد، باز هم متوجه این تغییر میشوید.» او تأکید میکند: «باتوجه به اینکه بوستان پیروزی محل مراجعه افراد بسیاری است و از آنجاکه رنگهای شاد در ارتقای روحیه افراد نقش مؤثری دارد، امیدوارم این طرح در همه معابر اینجا ترسیم شود.»
- ایجاد منظر مناسب شهری
ترسیم نقاشی و اجرای طرحهای هنری در معابر مختلف سیزدهمین تکه پایتخت در حال اجر است و به گفته متولیان مدیریت شهری، قرار است این آثار افزایش یابد. «مجتبی شکری» شهردار منطقه ۱۳ دراینباره میگوید: «جذابیت بصری، زیباسازی و ایجاد منظر مناسب شهری از اهداف اجرای چنین طرحهایی برای تغییر چهره خاکستری شهر به شهر رنگی اجرا میشود. این میان اجرای طرح گلیم ضمن داشتن این ویژگیها، یادآور هنر سنتی ایرانی است.
طرح گلیم سنتی ایرانی با رنگبندیهای شاد در این بوستان بزرگ و پر طرفدار منطقه ترسیم شده و نقش گلیم آن با الهام از فرمهای هندسی به شکل خشتی و لوزی در دستههای منظم نقاشی و مورد استقبال شهروندان قرار گرفتهاست.» این اثر به مساحت هزار و ۳۵۰مترمربع ترسیم شدهاست. همچنین تکنیک کاشیشکسته با موضوع طبیعت در حوالی بوستان ترنج روی دیوار ساختمان معاونت خدمات شهری و محیطزیست منطقه اثر جدیدی است که نمای محدوده را زیباتر کردهاست.
شکری دراینباره بیشتر توضیح میدهد: «برای ساخت این طرح از خرده کاشی و سرامیک استفاده شده و جلوه خاصی به فضای ساختمان معاونت خدمات شهری بخشیده است. در کنار اینها نقاشی دیواری «شهید ابوالفضل عباسی» نیز از سوی اداره زیباسازی ترسیم شده که این نقاشی دیواری در فضایی به مساحت ۴۲۰ مترمربع در خیابان صائب تبریزی محدوده شهرداری ناحیه۴ به بهرهبرداری رسیدهاست.»